preservation rhinoplasty ne demek - An Overview
preservation rhinoplasty ne demek - An Overview
Blog Article
Rinoplasti ameliyatı, genel anestezi veya sedasyon ile yapılabilmektedir. Hastanın durumuna ve yapılacak işleme göre, ameliyat ortalama 2-3 saat sürmektedir. Ameliyatta ilk hedef dış görünüş olsa da nefes almanın korunması veya nefes alma problemleri olan kişilerde bu sıkıntıların giderilmesi de sonucun başarılı olmasında önemli kriterler arasında yer almaktadır.
Ameliyat sonrası kontrollerin düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Burun Estetiği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular Burun estetiği ameliyatı ve rinoplasti fiyatları hakkında sıkça sorulan soruları ve cevapları bulmak için okumaya devam edebilirsiniz.
Bunun yanı sıra, rinoplasti aynı zamanda burun septumunda oluşan eğrilikler, burun kemiklerindeki bozukluklar veya diğer yapısal sorunlardan kaynaklanan solunum problemlerini de çözebilir.
Tüm bu işlemler yapıldıktan sonra nefesiniz hakkında Web ve bilimsel bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu sayede burun estetiği ameliyatınızı olurken eş zamanlı olarak nefes sorunlarınızın da bilimsel teknikler ışığında çözülmesi mümkün oluyor.
Ilık Duş: Ameliyat sonrası ılık suyla duş almalısınız. Sıcak su, burun bölgesinde şişliğe neden olabilir.
Kapalı burun estetiği, cerrahi müdahalelerin genelinde olduğu gibi, bazı riskleri beraberinde getirir. Her ne kadar deneyimli cerrahlar tarafından gerçekleştirilen işlemlerde bu riskler reduce edilse de, kanama ve enfeksiyon gibi sorunlar meydana gelebilir.
Bu yazıda kapalı ve açık burun ameliyatı arasındaki farkları ve bu tekniklerin birbirlerine göre olan avantajları ile dezavantajlarını bulacaksınız. Öncelikle günümüz literatüründe hangi tekniğin daha iyi olduğu ile ilgili tartışma yerini 'Hangi barbie nose burun estetiği baby hastada hangi tekniği uygulamak daha iyidir?
Travmatik Komplikasyonlar arasında septal deformiteler ve kraniyal yaralanmalar bulunur. Bu yaralanmalar genellikle cerrahi sırasında oluşur ve zamanında müdahale edilmezse kalıcı hasarlara yol açabilir.
Operasyon sırasında cerrah, genellikle burun deliklerinin iç kısmından yapılacak hassas kesiklerle işleme başlar. Bu kesikler aracılığıyla, cilt altındaki kıkırdak ve kemik yapısına erişilir.
SSTE (Deri ve Yumuşak Doku Zarfı): Burun derisinin kalınlığı cerrahi sırasında dikkate alınması gereken bir faktördür. İnce derili hastalarda yapılan değişiklikler daha belirgin olurken kalın derili hastalarda daha az belirgin olur.
) Neticede her hastanın iyileşme sürecini etkileyen unsurlar farklıdır. Doğal olarak burun estetiği sonrası burun şeklinin ne zaman tam olarak ortaya çıkacağı ile ilgili kesin bir söylemde bulunmam doğru olmaz.
Bu ameliyatların, kemik ve kıkırdak gelişiminin tamamlandığı yaşlardan itibaren yapılması gerekmektedir. Gelişim kız ve erkeklerde farklı gerçekleştiği için burun estetik ameliyatları kız çocuklarda 16, erkek çocuklarda ise 18 yaşından sonra yapılabilmektedir.
Rekonstrüktif rinoplasti , doğumsal bozukluk veya yaralanma sonucu oluşmuş şekil bozukluğunu düzeltmek için yapılır. Aynı zamanda içerideki şekil bozukluğu sebepli burun tıkanıklığını rahatlatmak amacıyla yapılan ameliyatla birlikte de yapılabilir.
Burun estetiği (rinoplasti) sonrasında mimik değişiklikleri nadiren görülse de, bazı durumlarda burun estetiği operasyonunun sonuçlarından kaynaklanabilecek bazı değişiklikler yaşanabilir. Bu değişiklikler şunlar olabilir: